Alle verslagen van acties door het team Steamwork, of waar het team Steamwork bij is betrokken vind je terug in de rubriek "Verslagen".

Testloop 2024

Testloop 2024

Afgelopen zondag had het team een oefenloop in de agenda staan. Deze tocht startte bij Hospice Oudewater, waar wij als team al jaren een warme band mee hebben.
Na een welkomstwoord en een warme kop koffie en thee vertrok het team voor een oefenloop van 38 km door het mooie Oudewater, Haastrecht, Gouda en weer terug.
De oefenloop welke wij jaarlijks als test voor de Roparun doen. 

Wat een lekkers aan letters.

Wat een lekkers aan letters.

Roparun team 293 Steamwork uit Hardinxveld-Giessendam heeft haar laatste actie van 2023 erop zitten. Kon het nog meer? Ja, dit jaar overtrof alle stoute verwachtingen van het team. Vele lekkernijen en bergen chocoladeletters. Sinterklaas en zijn Pieten konden deze hulp ook heel goed gebruiken.

“Lekker bezig”

“Lekker bezig”

Zaterdagavond 16 september 2023 zat Theater de Willem in Papendrecht weer goed gevuld voor een nieuwe show van Rob & Emiel. Weer was het een avond vol verbazing en verwondering voor eenieder.

Krachtmeting in Gouda

Krachtmeting in Gouda

Op zaterdag 2 september vond het fundraiser event SuperHero Saturday plaats bij CrossFit Gouda. Crossfit Gouda is al jaren sponsor van het team Steamwork. Eigenaar Freek Dessing, die jaren onderdeel is geweest van team Steamwork organiseerde op een zonnige 2 september 2023 verschillende workouts en aansluitend een BBQ. De opbrengst van deze dag komt geheel ten goede aan de Roparun en hiermee aan de Zorg van mensen met kanker.

Onder de opzwepende klanken van de Steamwork DJ werkte de deelnemers zich via verschillende work-outs in het zweet. Speciaal voor de jonge deelnemers was er een ouder-kind workout. Flexivers had gezorgd voor het nodige fruit tijdens de workouts en de groente voor bij de BBQ. De succesvolle krachtsinspanning werd afgesloten met een heerlijke BBQ. 

Deze succesvolle dag leverderde uiteindelijk €1.300,- euro op voor de Roparun.

Een tropisch bedrag van €6.500

Een tropisch bedrag van €6.500

 

 

Op zaterdag 8 juli kon er worden gekart op de Hakgriend in Hardinxveld-Giessendam. Dit alles was mogelijk gemaakt door de bedrijven op en om de Hakgriend. Onder tropische temperaturen werd er gestreden om de snelste ronde.

Power Event ’23 MEER POWER!

Power Event ’23 MEER POWER!

Zaterdag 17 juni was het tweede Steamwork Power Event in Hardinxveld-Giessendam. Onder een strak blauwe lucht was het een zonovergoten dag. Met maar liefst 42 wagens van Bugatti, Ferrari, Porsche, Maserati, Lamborghini, Mercedes, kwam de waarde aan wagens op het parkeerterrein van Restaurant Kampanje ver boven de €11.000.000,00

Steamwork Power Event 2022

Steamwork Power Event 2022

Op zaterdag 18 juni gaan we een super vet Power Event organiseren bij restaurant Kampanje aan de Troelstrastraat 5 in Hardinxveld-Giessendam. Voor €15 is het mogelijk om als bijrijder in te stappen in een Super Car en een een rit te maken van 15 minuten / 20 minuten in en om Hardinxveld-Giessendam. Het gehele bedrag van €15 gaat naar de Roparun. Wij zijn de sponsoren erg dankbaar dat deze de volledige kosten van het Event voor hun rekening nemen. De wagens zullen individueel gaan rijden!

In 50 uur van Rookie naar loper Roparun ervaring

In 50 uur van Rookie naar loper Roparun ervaring

Het is vrijdagochtend 3 juni en iets voor 12 uur. We gaan op weg naar Sliedrecht en beseffen dat het nu echt gaat gebeuren. Als Rookie sta je toch op met wat onzekerheden in je hoofd die je moet laten varen. Ik ben vanaf vandaag een loper voor team 293 Steamwork die de zuidelijke route van de Roparun gaat volgen. Bij het pand van Podt Alplain waar teamcaptain Hans werkt is het al een drukte van belang. Ik kom in een geoliede machine terecht. Er heerst rust, en toch wordt er heel veel gedaan en gezegd. De bussen en campers worden

Weer een opbrengst om van “te smullen”

Weer een opbrengst om van “te smullen”

Na het succes van afgelopen jaar zijn we gelijk na de Roparun in oktober van start gegaan gegaan met de verkoop van de chocolade letters.In 2020 verkochten we voor het eerst de luxe chocolade letters in de smaken melk, puur en wit. Dat jaar bleek dit met ruim 3000 letters van A tot en met Z een groot succes te zijn en

van Houdinit tot Copperfield

van Houdinit tot Copperfield

Vrijdagavond 8 oktober stonden Rob & Emiel voor de derde keer met een geheel nieuwe theatershow voor ons in Theater de Willem in Papendrecht, van Houdini tot Copperfield.Wederom een avond vol verbazing en

RopaRun & Fun 2021

RopaRun & Fun 2021

Om niet-teamleden de kans te geven het Roparun gevoel te ervaren, organiseerden we in het Pinksterweekend een digitale RopaRun & Fun. Via onze social media kanalen kon iedereen zich inschrijven om deel van de Roparun (hard) te lopen, te fietsen of te skaten. Het aantal kilometers mocht iedereen zelf bepalen. Elke kilometer telde, als de deelnemer maar kon aantonen dat deze was afgelegd.

Digitaal van Parijs naar Rotterdam en terug

Digitaal van Parijs naar Rotterdam en terug

Dit jaar helaas wéér geen Roparun tijdens het Pinksterweekend. Daar baalden we hard van, maar we lieten het er niet bij zitten! Als team wilden we toch iets in het kader van de Roparun organiseren. Het lastige is dat we niet wisten welke maatregelen zouden gelden. Zo hadden wij een Ro(mmel) & Pa(iek)run voor het team in elkaar gezet, waarbij het vooral ging om het teamgevoel creëren en heel veel lol maken. Door groepsopdrachten moest er worden samengewerkt, maar de kilometers konden de teamleden individueel afleggen. Heel coronaproof dat wel, maar we wilden elkaar zo graag zien!

 

Chocoladeletters groot succes

Chocoladeletters groot succes

Voor het eerst hielden we met het team een chocoladeletter actie. Een actie welke wij op gepaste afstand konden organiseren ivm. Covid-19
We hadden op voorhand gehoopt dat we 1000 letters van €5,00 zouden kunnen verkopen, maar niets bleek minder waar. Het werden er maar liefst meer dan 3170 stuks. Ja, dan heb je ook wel wat meer werk om alle bestellingen klaar te maken en te bezorgen. Alle letters van het alfabet in drie smaken, dat

Theater Diner Show van grote klasse

Theater Diner Show van grote klasse

Met Rob & Emiel hadden we twee avonden echte wereldkampioenen in huis. En met in huis bedoelen we Restaurant Kampanje in Hardinxveld-Giessendam.
Alle gasten genoten van een heerlijk 4 gangen diner van de top koks van Kampanje. Tussen de gangen door zorgde Rob & Emiel voor verbazing en verwondering. Dat Rob & Emiel kunnen verbazen en verwonderen is ook niet zo gek. Ze werden in 2009

Spinningestafette levert € 6160,- op

Spinningestafette levert € 6160,- op

Afgelopen vrijdag 14 februari is er een zeer succesvolle spinningestafette georganiseerd door “Steamwork” bij de sportschool Fitter bij de Wit in Hardinxveld.

Braderie Hardinxveld Giessendam

Braderie Hardinxveld Giessendam

Op 15 juni stond Team 293 Steamwork op de Zomerbraderie met een grote Lego bouwwedstrijd voor de kids van Hardinxveld.
De dag begon met veel regen, maar gelukkig rond de klok van 10 uur was het droog en kon er volop gebouwd worden.

Heb je al plannen voor het pinksterweekend?

Heb je al plannen voor het pinksterweekend?

Heb je al plannen voor het pinksterweekend? Met die vraag begon mijn Roparun avontuur. Een kleine 4 weken voor de start. Het team is dan al flink op stoom. Een jaar lang is hard gewerkt aan de voorbereidingen. Met veel enthousiasme is alles uit de kast gehaald voor het grote doel, Roparun en de doelstelling “leven toevoegen aan de dagen, waar vaak geen dagen meer kunnen worden toegevoegd aan het leven”. Met een prachtige groep unieke mensen zijn er vele acties opgezet, een sponsorloop, theater, bierproeverijen, en nog veel meer. Ook bij de voorbereiding wordt niets aan het lot overgelaten.

Opbrengt Sponsorloop de Venen € 27.836,47

Opbrengt Sponsorloop de Venen € 27.836,47

Donderdag 16 mei mochten de teams van Steamwork en Giro di Kika zich melden op OBS de Venen voor de opbrengst van de Sponsorloop. In de weken ervoor werd al druk gespeculeerd wat er opgehaald zou zijn door de kinderen. Vanuit school kregen we af en toe bedragen te horen wat kinderen hadden opgehaald. 

Sponsorloop Griendencollege levert ruim €3.300,- op

Sponsorloop Griendencollege levert ruim €3.300,- op

Op donderdag 7 hebben we de Sponsorloop op het Griendencollege voor de 3e keer gedaan. Aan de start zouden de 1e 3 leerjaren komen.

De voorbereidingen waren allemaal goed. De presentaties 2 weken voor de sponsorloop , zodat de kids het nog vers in hun geheugen zouden hebben. Het 1e leerjaar ging om 9.00 uur van start en Robert en Corina waren al hard de ingeleverde enveloppen aan het optellen wat ruim € 1.800 bleek te zijn.

Een goede voorbereiding is het halve werk...

Een goede voorbereiding is het halve werk...

Vrijdag 22 maart was het dan zover!!!

Op weg in de richting van Parijs voor de jaarlijkse check van de route. Dit jaar met aangepaste routebestand vanuit de Roparun organisatie. In de routemap zijn nu gekleurde lijnen ingeladen. De gele lijn is voor de lopers en de fietsers. Deze lijn loopt onafgebroken over de route. Een donkerblauwe lijn is zichtbaar voor de  categorie B- voertuigen. Als dit een onderbroken lijn wordt mag je daar als chauffeur wel rijden maar niet stoppen en geen ondersteunende handelingen verrichten aan je lopers. Op sommige stukken van het traject mogen alleen de lopers en de begeleidende fietsers komen. Dit wordt weergegeven middels een rode lijn voor de overige voertuigen. Voor de B voertuigen is er dan een omleidingsroute zichtbaar.

Bierproeverij bij biercafé de Goudse Eend

Bierproeverij bij biercafé de Goudse Eend

 

Afgelopen donderdag 28 maart 2019 organiseerde Roparun team293-Steamwork een bierproeverij in Biercafé de Goudse Eend. Eigenaar Jeroen Carol-Visser stelde zijn biercafé kosteloos ter beschikking en internationaal biersommelier John Schut gaf belangeloos met veel passie vorm aan deze proeverij waarbij hij uitleg gaf over de smakelijke bieren en hun historie.

Spinningestafette Roparun 2018

Spinningestafette Roparun 2018

De afgelopen vrijdag 9 november gehouden Spinningestafette voor de Roparun is opnieuw een groot succes geworden. De 22 fietsen die belangeloos beschikbaar gesteld waren door sportschool Fitter-bij de Wit- zijn voor een groot gedeelte in de avond bezet geweest. Ook wij proberen elk jaar zoveel mogelijk geld bijeen te verzamelen om de Stichting Roparun te ondersteunen.

'Onderweg' goed voor 8.177 euro

'Onderweg' goed voor 8.177 euro

Sliedrecht/Papendrecht - Illusionisten Rob en Emiel waren donderdagavond 4 oktober speciaal voor Team 293 Steamwork naar theater De Willem in Papendrecht gekomen om aan een bijna vol theater hun nieuwe theatershow Onderweg te laten zien.

Culinesse 2018

Culinesse 2018

Op het strandje aan de Zevenhuizerplas is al enkele jaren het festival Culinesse actief. Een mix van optredens door bekende artiesten en gerechten van gerenommeerde restaurants. Dit jaar was team 293 voor het eerst actief op dit drie daagse festival van 23, 24 en 25 augustus 2018 om de Roparun actief te promoten. Onder het genot van een fantastische keur aan artiesten waaronder grote namen zoals 

Roparun avontuur 2018

Roparun avontuur 2018

Vrijdagochtend 18 mei. Je opent je ogen, je rekt je uit, je evalueert je nacht en gaat richting badkamer om een verfrissende douche te nemen. Je geniet nog even extra van je eigen wc en vertrekt vervolgens richting de verzamelplaats in Sliedrecht.

Hart van Nederland is aanwezig om een item te maken over de Roparun, Steamwork en het verhaal van Erwin en Nienke.

Licht ongemakkelijk lopen we allemaal wat heen en weer tussen de campers en busjes met zo nu en dan een camera op je gericht.

Sponsorloop GSG Leo Vroman doet gulle duit in de pot

Sponsorloop GSG Leo Vroman doet gulle duit in de pot

Op donderdag 26 april stond er voor de leerlingen van de GSG Leo Vroman weer de jaarlijkse sponsorloop op het programma. Dit jaar stonde deze in het teken van de Roparun (team Steamwork) en de Stichting Samen tegen Alvleesklierkanker.

Om 07:30 uur werd er gestart met het opbouwen van het evenement.

Routeverkenning Parijs 2018

Routeverkenning Parijs 2018

Eén van de nadelen van regelmatige teamwisselingen is dat de routine en de kennis een beetje verdwijnt. Zo ook in ons team waar diverse nieuwe chauffeurs en bijrijders voor de Parijs route ingepast zijn. Dat betekend dus serieus de route weer voorverkennen. Al moet ik er bij zeggen dat ik hem ruim 10 jaar geleden al gelopen heb en er heel veel aan de route is veranderd in die tijd met name dan in Frankrijk. En dus togen Manfred, Bianca en Arjan op vrijdagmiddag 13 april richting Parijs. Met de nodige files, bij Antwerpen, Parijs en Lille arriveren we rond 21:00 in ons hotel midden in Parijs. We deden het lekker makkelijk en namen het Ibis hotel, wat later bleek zeker niet helemaal beloont wat je er voor betaald. Zoals de meesten wel weten is het een saai doorrijplek zonder opsmuk, het zij zo. Maar we moesten ook nog eten en daarvoor vonden we een leuk tentje in een Parijse volksbuurt, helemaal goed. Met de nodige versnaperingen togen we om 12 uur ons bedje in, en spraken af om 8 uur te ontbijten. Ik was maar 5 minuten te laat maar werd meteen op mijn vingers getikt.. terecht, tijd is tijd!!

Super Hero Saturday lever €2430,25 op.

Super Hero Saturday lever €2430,25 op.

De eerste Super Hero Saturday bij Crossfit Gouda op 7 april 2018 was een waar succes. Het weer was heerlijk, de opkomst was groots en de sfeer was meer dan geweldig. Door een grote groep Crossfit atleten werden vijf verschillende Hero WODS voltooid waarvoor tegen betaling kon worden ingeschreven. Alles voor het goede doel waar team 293-Steamwork zich voor inzet namelijk de Roparun, een stichting die zich inzet voor de zorg aan mensen met kanker.

Duathlon 2018 ABC Trimclub levert 1025 euro op

Duathlon 2018 ABC Trimclub levert 1025 euro op

Op een werkelijk prachtige morgen op zaterdag 24 maart heeft Trimclub ABC uit Sliedrecht een Duathlon voor leden en niet leden voor het goede doel georganiseerd. Weliswaar waren er niet veel van buiten de club afgekomen maar van de club zelf gaven velen leden gehoor aan de oproep. Lopen of wandelen en buiten vrij fietsen zijn men gewend binnen de club maar spinning is nog redelijk nieuw. Maar gelukkig

Roparun 2017 - Een impressie

Roparun 2017 - Een impressie

Een video impressie van ons Roparun avontuur 2017. 

 

Roparun 2017

Roparun 2017

De wekker gaat, mijn ogen gaan open en een glimlach verschijnt op mijn gezicht. De Roparun gaat beginnen. YES!!! Op vrijdag 2 juni 2017 druppelen om 9.00 uur de teamleden binnen op het terrein van Podt, klaar om de campers en busjes in te pakken om aan het einde van de ochtend richting Hamburg te vertrekken.

Binnen het team hebben zich veel nieuwe enthousiastelingen gevoegd. De taakverdeling is helder en alles verloopt geheel volgens planning. Om 12.15 uur vertrekt team 293, onder luid gejuich en geklap van familie en vrienden, richting Hamburg.

Half 8 rijden we het terrein van Boskalis op! We mochten van alle voorzieningen gebruik maken. De BBQ stond klaar, het bier stond koud en er was zon, veel zon! Top geregeld! We hebben lekker genoten van Duitse worsten en voortreffelijk bier! Bijtijds vertrok iedereen richting zijn/haar bedje. Nog 1 nachtje slapen!!!!

Door de ogen van een Roparunner

Door de ogen van een Roparunner

Het is zo ver. De tijd is gevlogen en we moeten naar de start. Elk jaar weer, is de start een emotioneel moment. Een bijzonder moment waarop wij stilstaan bij vreugd maar ook verdriet. Een moment waarop wij stilstaat bij diegenen die wij moeten missen, door een vreselijke ziekte: kanker. Een moment waarbij vele emoties samen komen. Het is een moment waarop ik voel dat tranen mij willen overvallen. Maar óók het moment waarop ik mij besef dat 520 kilometer lachen, gieren en brullen mij te wachten staan.

Sponsorloop Ichthusschool

Sponsorloop Ichthusschool

Wij kregen geen genoeg van de vorige sponsorloop, daarom deden we het gewoon nog een keertje over. Wederom op een prachtig dagje, 13 april. Deze keer gingen we met ons team op bezoek bij Ichthusschool in Hardinxveld-Giessendam.
 
Van de Ichthusschool rende 260 kinderen uit de groepen 1 tot en met 8 mee. Iedereen was er klaar voor, de ouders, docenten, Steamworkers, maar het aller belangrijkste ook de leerlingen waren er klaar voor. Het was aftellen geblazen. Terwijl de eerste leerlingen in de startbokken stonden schoot onze team-fotograaf Jaap nog wat mooie plaatjes van de enthousiaste kinderen. Het startsignaal luidde en de kinderen mochten eindelijk van start. Na 30 minuten rennen, was uitrusten er voor deze sportieve leerlingen niet bij, want het springkussen stond alweer klaar. Een flesje water, een appel en springen maar!

Sponsorloop Griendencollege

Sponsorloop Griendencollege

Een mooie ochtend, de vogels sjilpten en het zonnetje kwam op. Het leek een rustige dag te worden, maar niets bleek minder waar. Want met de Roparun voor de deur, zijn we met ons team hard aan het werk om onze donaties te verhogen. Deze dag - 30 maart - was een spannende dag. Dit was namelijk de eerste sponsorloop van het jaar voor Steamwork.

Terwijl 300 leerlingen van het Griendencollege in Sliedrecht zich klaar stoomde om te gaan rennen, zette onze teamleden van Steamwork het parcours uit. De speakers werden uit de bus gehaald, de klok werd klaar gezet en onze verkeersregelaars zochten hun plek op.

PowerShow goed voor ruim €8.000,00!

PowerShow goed voor ruim €8.000,00!

De PowerShow van Rob en Emiel in Theater de Willem in Papendrecht was een avond vol verwondering en verbazing. In een bijna vol theater kregen de bezoekers een avondvullend programma waar iedereen van 20.00 tot 23.30 uur met verbazing en verwondering op het puntje van de stoel zat. Persvoorlichter van de Roparun Arie Wezemer was ook aanwezig. Arie heeft het publiek in een aantal voorbeelden verteld wat de Roparun in de afgelopen 24 jaar met de opbrengsten heeft gefinancierd.

Iedereen heeft kunnen genieten van een fantastische show. Rob en Emiel zijn dan ook niet voor niets uitgeroepen tot werelds BESTE ILLUSIONISTEN EN METALISTEN!

Het fantastische bedrag van €8.029,00 hebben we kunnen realiseren door de bijdrage van onze ze hoofdsponsor van deze avond de Lions Alblasserwaard Souburgh, Rob en Emiel, Theater de Willem, sponsoren en natuurlijk de ruim 370 bezoekers van de avond.

Een eerste theatershow georganiseerd door ons team, waar we zeker een vervolg aan zullen geven. Op naar versie 2.0!

 

See you in Paris!

See you in Paris!

Aan mij de vraag om een stukje te schrijven voor de nieuwsbrief van team Steamwork. Dat is geen probleem, natuurlijk doen we dat!

Een jaar of twee geleden werd ik door teamcaptain Hans en buurvriend Randolf gevraagd om mee te gaan met team Steamwork als chauffeur. Omdat ik vanuit mijn werk op dat moment druk bezig was met een studie van 2 jaar heb ik even de spreekwoordelijke boot even afgehouden. Eind 2014 werd deze studie afgerond, dus had ik geen excuus meer volgens Hans en Randolf, zodat ik op de Roparunboot gestapt ben om mijn toezeggingen na te komen. Dit jaar wordt dus mijn "maiden trip" met team Steamwork voor de Roparun.

 

Terugblik op roparun 2014

Terugblik op roparun 2014

SLIEDRECHT – ,,Wat is het hard gegaan. Wat vliegen die 518 kilometers toch snel onder je voeten door.” Hiermee begint Hans Emmen, de leider van het Sliedrechtse Roparun-team Steamwork 293, aan zijn terugblik op het voorbije Pinksterweekend waarin de teamleden voor het derde achtereenvolgende jaar deelnamen aan de bekende non-stop estafetteloop van Parijs naar Rotterdam voor mensen met kanker.

,,Vrijdagmorgen om tien uur verzamelden we in Sliedrecht. Lekker een dag voor de start al naar Parijs, geen gestress bij het weggaan. De campers werden ingericht door de campercrew, de fietsers maakten hun bikes in orde en ook de reservefietsen werden voorzien van snelkoppelingen om de zadels te verstellen. Bovendien werd er extra verlichting gemonteerd en zijn de fietsen voorzien van de noodzakelijke GPS-apparatuur. De chauffeurs richtten de busjes in met telecommunicatie en zorgden ervoor dat de hesjes voor de nacht klaar zouden liggen. De lopers verrichtten hand- en spandiensten.”

Wij maken gebruik van cookies, om je de juiste beleving te geven van onze website. We gebruiken cookies voor het verzamelen van statistieken (de cookies van Google Analytics zijn volledig geanonimiseerd) en voor het opslaan van voorkeuren. Door op "accepteren" te klikken gaat je akkoord het gebruik van cookies. Zie ook onze policy.

Policy