Zorg aan mensen met kanker

25 verschillende mensen met 25 verschillende karakters maar met 1 gezamenlijk doel...de 25e editie van de ROPARUN 2016.
Niet geheel zonder trots staan we met STEAMWORK team 293 aan de vooravond van ons 1e lustrum. Het is ons gegund om voor de 5e keer mee te kunnen en mogen doen aan dit onbeschrijfelijke evenement om zodoende geld binnen te halen voor de palliatieve zorg voor mensen met kanker. 9 lopers (Linda, Yvonne, Annelies, Natascha, Niels, Mark, Sander, Hans en Piet), 6 chauffeurs (Bianca, Wim, Rob, Dirk, André en Serge), 5 fietsers (Nienke, Randolf, Robert, Robert, Jaap), 3 masseurs (Freek, Sander en Wilco) en 2 verzorgers (Bianca en Ilse) gaan de uitdaging weer aan om, met elkaars hulp, de 520 km tellende estafetterit vanuit Parijs naar Rotterdam te volbrengen. Met elkaars hulp? Jazeker! Als ervaringsdeskundigen kunnen wij u garanderen dat de één dus echt niet zonder de ander kan. En dàt is nu juist het mooie van dit event. Je bent zo afhankelijk van elkaar en moet volledig op elkaar kunnen vertrouwen om deze tocht tot een goed eind te volbrengen. Dit kost bloed, zweet en tranen.
Bloed van de kapot gelopen blaren, doorgezeten billen en de van vermoeidheid met bloed doorlopen ogen. Zweet van alle inspanningen en 'tijdsdruk stress', en tranen. Tranen van emotie, tranen van geluk, tranen van dankbaarheid, ieder jaar weer vloeien ze rijkelijk. Zijn jullie daar na 4 keer zo onderhand niet aan gewend? NEE! De ROPARUN went NOOIT!! Waarom? Sorry, dat kunnen we u helaas niet uitleggen; dat is een beleving. Een beleving die we geen van allen zouden willen missen en wanneer u zelf de kans hebt om mee te gaan zullen alle 25 leden van STEAMWORK team 293 volmondig zeggen: 'DOEN'! Meedoen met de ROPARUN verrijkt je leven en...dat van een ander. Die ander die in het laatste stadium is beland van die vreselijke ziekte kanker. Die ander willen wij door onze inzet een zo comfortabel mogelijke laatste levensfase bezorgen. Die ander die ook zo afhankelijk is. Afhankelijk van ons, maar vooral ook afhankelijk van u! Steun ons, dan steunt u ook 'die ander' !! Alvast onze welgemeende dank.
Piet.

0
0
0
s2sdefault

Ik ben Randolf, 47 jaar en al ruim 25 jaar samen met Yvonne (loopster bij ons team). Samen hebben we 3 kinderen: Michelle (18), Denise (15) en Xander (11). Ik ben sportief en de laatste jaren vooral bezig met fietsen en CrossFit. In de zomervakanties vind ik het leuk om af en toe tegen een berg op te fietsen.

Mijn belangrijkste motivatie om mee te helpen en via Steamwork zo veel mogelijk geld op te halen voor de Roparun, is het feit dat we gezond zijn en het kunnen. Hopelijk kunnen we het leven voor anderen op deze manier iets draaglijker maken, terwijl we zelf bezig zijn met iets dat we heel erg leuk vinden. Een betere combinatie kan ik me niet voorstellen. Dit is het achtste jaar dat ik mee mag met het team van Steamwork. Dit jaar ga ik voor de zevende keer mee als fietser. Dat gaat werkelijk nooit vervelen, zeker niet met dit fantastische team!

Ik heb er meer zin in dan ooit!

0
0
0
s2sdefault

Hoi, ik ben Robert Nederlof. 2017 word mijn vierde editie van de Roparun. Dit jaar vertrekken we vanuit Hamburg. Ik ga mee als fietser.
We zullen met ons team weer proberen een mooie bijdrage aan de roparun te leveren.
En zo een steentje bijdragen om het leven van mensen met kanker wat aangenamer te maken.

0
0
0
s2sdefault

Dit jaar is voor mij de 3de keer dat ik samen met mijn teamgenoten van Steamwork mee doe met de Roparun. De andere twee keer keer heb ik de Roparun beleefd als loper. Dat was voor mij zelf een lood zware inspanning, gezien het feit dat ik nog niet zo heel veel kilometers in de benen had, maar ik heb dit wel ervaren als een erg waardevolle ervaring.

Dit jaar zal ik wederom meegaan met de Roparun, maar dan als chauffeur van een van de campers. Op deze manier ga ik mijn teamgenoten ondersteunen waar nodig tijdens hun zware fiets dan wel hardloop tocht van Parijs naar Rotterdam.

Het is bijzonder om te zien dat er tijdens zo'n weekeind, zo verschrikkelijk veel mensen op of onderweg zijn om zo veel mogelijk geld op te halen voor anderen. Voor mensen die geen geen tijd meer hebben of gefronteerd worden met allerlei moelijke keuzes!

0
0
0
s2sdefault

Hoi, mijn naam is Serge. Ik ben getrouwd met Bianca en samen hebben wij twee mooie dochters, Judith en Naomi. Sinds 2015 doe ik met team Steamwork mee aan de Roparun, een estafetteloop waarbij ik me inspan voor een ander en niet voor mezelf. Als ik door mijn fysieke inzet andere mensen, die vreselijk ziek zijn, nog een beetje geluk kan geven, dan hoef ik niet lang na te denken om aan de Roparun mee te doen. Dus ga ik dit jaar weer mee als hardloper bij team Steamwork, een super gezellig team waar ik in 2015 met veel enthousiasme ben binnen gehaald. Ook mijn vrouw gaat mee in één van de teambusjes om de lopers tijdens de estafetterun te vervoeren. We gaan ons dit seizoen dus weer samen inzetten voor het team en voor de Roparun. Ik heb er zoals alle voorgaande jaren wederom ontzettend veel zin in want de Roparun geeft je een onvergetelijke kick, iedere keer weer. Niet alleen de tocht zelf met Pinksteren, maar ook het organiseren van alle evenementen om met het team zoveel mogelijk geld op te halen voor het goede doel van de Roparun. Dit keer starten we als vanouds vanuit Parijs en ik kijk uit ontzettend uit naar wat we de komende Roparun weer gaan beleven!

0
0
0
s2sdefault

Het bloed kruipt waar het niet gaan kan!

Na 2013 toch weer een. De zevende.

Voor mij staat Roparun als een huis. Het is een organisatie die opkomt voor mensen met kanker die veelal uitbehandeld zijn. Het is voor degene met kanker en diens directe omgeving een hele emotionele periode waarin men continu aan het zoeken is. Van strijd dan wel berusting en alles daar tussen in. Zaak is dat we hen steunen en ondersteunen waar we kunnen. Helaas komt iedereen daar mee in aanraking; kennen we mensen dan wel hebben we ze gekend en dan is het toch wel heel mooi dat er mede door de Roparun toch nog wensen kunnen worden vervuld waar we met een glimlach een dierbare warme herinnering aan overhouden.

Dit van dichtbij hebbende meegemaakt merk ik dat het juist zo goed is dat met dit Ropavirus nog veel meer andere mensen worden besmet.

We zijn zonder elkaar weinig waard. Het met elkaar een teamprestatie doen is juist zo kenmerkend voor de Roparun en daarom wil ik graag opnieuw mijn steentje eraan bijdragen.

0
0
0
s2sdefault

Hallo, ik ben Yvonne van der Helm. Ik ben een trotse moeder van 3 kinderen én vrouw van Randolf Broer.
Een gezond leven leiden is mij met de paplepel ingegeven. Als kind gingen wij met het gezin in het weekend hardlopen bij een hardloopvereniging. Sinds 2013 ben ik als loper betrokken bij de Roparun en geniet ieder jaar weer van dit fantastische evenement. Ik voel mij iedere dag een geluksvogel omdat ik gezond ben. Het besef dat je gezondheid plotseling kan veranderen en je leven over hoop kan gooien, is het dubbel en dwars waard om voor je medemens iets te doen om het leven te verlichten als deze ondragelijk wordt.
Ik voel mij daarom zeer vereerd dat ik deel uit mag maken van Steamwork en zo mijn steentje bij kan dragen voor het goede doel. Ik hoop dat ons team het komende jaar weer een mooi bedrag kan opbrengen. Ik ga er voor, jij ook?

0
0
0
s2sdefault

DONEER met je mobiel!

sms ROPARUN293 naar 4333
Steun Roparun en doneer €3,- met je mobiel!

De opbrengsten

€ 70025 2016
€ 22230 2017
€ 27027,08 2018
€ 12647 2019
  • € 80000
  • € 70000
  • € 60000
  • € 50000
  • € 40000
  • € 30000
  • € 20000
  • € 10000
  • € 0