Zorg aan mensen met kanker

Mijn naam is jos de groot. 29 jaar oud. Bijna afgestudeerde fysiotherapeut. Ik heb hiervoor ook mijn werktuigbouwkunde diploma gehaald. Werk al 13 jaar met plezier in een verzorgingshuis in hardinxveld zowel in de keuken maar voornamelijk in de technische dienst. 
 
Verder ben ik gek op watersporten, en varen en alles wat op en rond het water gebeurd. Tevens ben ik 2 avonden en de zaterdagen te vinden op de plaatselijke korfbal club HKC waar ik mijn nodige ervaring op doe tijdens de medische begeleiding (fysio) van de selectie. 
Bij deze zelfde club heeft Dick nederlof van team steamwork mij ook benaderd en enthousiast gemaakt om dit jaar mee te gaan met de roparun. Ik heb er erg veel zin in!
 
0
0
0
s2sdefault

Hallo, ik ben Manfred Talle, getrouwd met Jolanda en samen hebben we drie kinderen.Dit jaar wordt mijn tweede Roparun en mijn eerste keer vanuit Parijs. Zeker na mijn eerste Roparun vanuit Hamburg ben ik alleen nog maar enthousiaster geworden om mij in te zetten voor het team Steamwork en hiermee voor de Roparun. Als chauffeur hou ik me actief bezig met de voorbereiding en planning van de Route. Daarnaast organiseer ik verschillende activiteiten om de Roparun pot te vullen. De samenwerking en betrokkenheid van het gehele team motiveert en stimuleert enorm. Het geeft een goed gevoel als je iets extra kan betekenen voor de samenleving en in dit geval voor mensen die getroffen zijn door Kanker. Zeker als je ziet welke impact deze ziekte heeft op de patient, als mede ook op de omgeving van deze mensen. 

0
0
0
s2sdefault

Ik ben Mark Zorgman. Ben werkzaam als docent Lichamelijk Opvoeding op de GSG Leo Vroman te Gouda. Door een sponsorloop in 2016 ben in geïnspireerd geraakt door dit team en de Roparun. Dit is dus mijn tweede jaar. Vorig jaar vanuit Hamburg nu vanuit de stad van de liefde: Parijs!

0
0
0
s2sdefault

Mijn naam is Nienke, 26 jaar en ik woon op Texel. Sinds 2016 ben werkzaam als fysiotherapeut in een prachtige praktijk in Den Burg. Graag ben ik lekker op het strand om uit te waaien of lekker te genieten van een lekker zonnetje.

Roparun 2018 wordt mijn zesde Roparun “avontuur”… De tweede keer dat ik  het parcours hardlopend af mag leggen. De saamhorigheid die je meemaakt tijdens de Roparun is onbeschrijflijk.

Dat ik op deze bijzondere wijze voor de zesde keer iets mag bijdragen voor alle bikkels die dagelijks knokken tegen de ziekte, hebben geknokt of ooit nog moeten knokken vind ik een eer. Door met het team onze handen in 1 te slaan toon ik mijn respect voor al deze kanjers!

Roparun 2018…. Kom maar op!

"Ik dacht dat het niet kon: Dat iets wat je niet ziet, Je alle dagen draagt, Sterker maakt. " ( Herman van Veen, Sterk)

P.S. Doe maar gewoon, dan word je vanzelf bijzonder!

0
0
0
s2sdefault
Mijn naam is Petra Wildeman. Ik werk in Amersfoort als sportfysiotherapeut. Tijdens mijn werk zie ik veel hardloopblessures en in mijn vrije tijd loop ik ook graag hard. Variërend van 5 km tot een marathon.
Dit is de eerste keer dat ik mee ga met de roparun. 
Ik vind het heel mooi hoe iedereen zich zo inzet voor één gezamenlijk doel. Geld ophalen voor kanker.
Het lijkt me een hele bijzondere en mooie ervaring om mee te maken!
0
0
0
s2sdefault

25 verschillende mensen met 25 verschillende karakters maar met 1 gezamenlijk doel...de 25e editie van de ROPARUN 2016.
Niet geheel zonder trots staan we met STEAMWORK team 293 aan de vooravond van ons 1e lustrum. Het is ons gegund om voor de 5e keer mee te kunnen en mogen doen aan dit onbeschrijfelijke evenement om zodoende geld binnen te halen voor de palliatieve zorg voor mensen met kanker. 9 lopers (Linda, Yvonne, Annelies, Natascha, Niels, Mark, Sander, Hans en Piet), 6 chauffeurs (Bianca, Wim, Rob, Dirk, André en Serge), 5 fietsers (Nienke, Randolf, Robert, Robert, Jaap), 3 masseurs (Freek, Sander en Wilco) en 2 verzorgers (Bianca en Ilse) gaan de uitdaging weer aan om, met elkaars hulp, de 520 km tellende estafetterit vanuit Parijs naar Rotterdam te volbrengen. Met elkaars hulp? Jazeker! Als ervaringsdeskundigen kunnen wij u garanderen dat de één dus echt niet zonder de ander kan. En dàt is nu juist het mooie van dit event. Je bent zo afhankelijk van elkaar en moet volledig op elkaar kunnen vertrouwen om deze tocht tot een goed eind te volbrengen. Dit kost bloed, zweet en tranen.
Bloed van de kapot gelopen blaren, doorgezeten billen en de van vermoeidheid met bloed doorlopen ogen. Zweet van alle inspanningen en 'tijdsdruk stress', en tranen. Tranen van emotie, tranen van geluk, tranen van dankbaarheid, ieder jaar weer vloeien ze rijkelijk. Zijn jullie daar na 4 keer zo onderhand niet aan gewend? NEE! De ROPARUN went NOOIT!! Waarom? Sorry, dat kunnen we u helaas niet uitleggen; dat is een beleving. Een beleving die we geen van allen zouden willen missen en wanneer u zelf de kans hebt om mee te gaan zullen alle 25 leden van STEAMWORK team 293 volmondig zeggen: 'DOEN'! Meedoen met de ROPARUN verrijkt je leven en...dat van een ander. Die ander die in het laatste stadium is beland van die vreselijke ziekte kanker. Die ander willen wij door onze inzet een zo comfortabel mogelijke laatste levensfase bezorgen. Die ander die ook zo afhankelijk is. Afhankelijk van ons, maar vooral ook afhankelijk van u! Steun ons, dan steunt u ook 'die ander' !! Alvast onze welgemeende dank.
Piet.

0
0
0
s2sdefault

Ik ben Randolf, 46 jaar en al ruim 25 jaar samen met Yvonne (loopster bij ons team). Samen hebben we 3 kinderen: Michelle (17), Denise (14) en Xander (10). Ik ben sportief en de laatste jaren vooral bezig met fietsen en af en toe CrossFit. In de zomervakanties vind ik het leuk om af en toe tegen een berg op te fietsen.

Mijn belangrijkste motivatie om mee te helpen en via Steamwork zo veel mogelijk geld op te halen voor de Roparun, is het feit dat we gezond zijn en het kunnen. Hopelijk kunnen we het leven voor anderen op deze manier iets draaglijker maken, terwijl we zelf bezig zijn met iets dat we heel erg leuk vinden. Een betere combinatie kan ik me niet voorstellen. Dit is het zevende jaar dat ik mee mag met het team van Steamwork. Dit jaar ga ik voor de zesde keer mee als fietser. Dat gaat werkelijk nooit vervelen, zeker niet met dit fantastische team!

Ik heb er meer zin in dan ooit!

0
0
0
s2sdefault

Hoi, ik ben Robert Nederlof. 2017 word mijn vierde editie van de Roparun. Dit jaar vertrekken we vanuit Hamburg. Ik ga mee als fietser.
We zullen met ons team weer proberen een mooie bijdrage aan de roparun te leveren.
En zo een steentje bijdragen om het leven van mensen met kanker wat aangenamer te maken.

0
0
0
s2sdefault

Ik ben Sander Schutter, 22 jaar en doe voor de tweede keer mee als fysiotherapeut aan de Roparun. Vorig jaar ben ik voor het eerst mee geweest met dit team en heb ik het erg naar mijn zin gehad. Daarom heb ik ervoor gekozen om dit jaar weer mee te gaan! Het is bekend dat er veel mensen strijden tegen/met kanker. Met ons team doen wij mee om ons steentje bij te dragen aan de strijd tegen kanker en ik zal de pijntjes van de renners verminderen en daar gaan we met z'n allen voor!

0
0
0
s2sdefault

Dit jaar is voor mij de 3de keer dat ik samen met mijn teamgenoten van Steamwork mee doe met de Roparun. De andere twee keer keer heb ik de Roparun beleefd als loper. Dat was voor mij zelf een lood zware inspanning, gezien het feit dat ik nog niet zo heel veel kilometers in de benen had, maar ik heb dit wel ervaren als een erg waardevolle ervaring.

Dit jaar zal ik wederom meegaan met de Roparun, maar dan als chauffeur van een van de campers. Op deze manier ga ik mijn teamgenoten ondersteunen waar nodig tijdens hun zware fiets dan wel hardloop tocht van Parijs naar Rotterdam.

Het is bijzonder om te zien dat er tijdens zo'n weekeind, zo verschrikkelijk veel mensen op of onderweg zijn om zo veel mogelijk geld op te halen voor anderen. Voor mensen die geen geen tijd meer hebben of gefronteerd worden met allerlei moelijke keuzes!

0
0
0
s2sdefault

Hoi, mijn naam is Serge. Ik ben getrouwd met Bianca en samen hebben wij twee mooie dochters, Judith en Naomi. Sinds 2015 doe ik met team Steamwork mee aan de Roparun, een estafetteloop waarbij ik me inspan voor een ander en niet voor mezelf. Als ik door mijn fysieke inzet andere mensen, die vreselijk ziek zijn, nog een beetje geluk kan geven, dan hoef ik niet lang na te denken om aan de Roparun mee te doen. Dus ga ik dit jaar weer mee als hardloper bij team Steamwork, een super gezellig team waar ik in 2015 met veel enthousiasme ben binnen gehaald. Ook mijn vrouw gaat mee in één van de teambusjes om de lopers tijdens de estafetterun te vervoeren. We gaan ons dit seizoen dus weer samen inzetten voor het team en voor de Roparun. Ik heb er zoals alle voorgaande jaren wederom ontzettend veel zin in want de Roparun geeft je een onvergetelijke kick, iedere keer weer. Niet alleen de tocht zelf met Pinksteren, maar ook het organiseren van alle evenementen om met het team zoveel mogelijk geld op te halen voor het goede doel van de Roparun. Dit keer starten we als vanouds vanuit Parijs en ik kijk uit ontzettend uit naar wat we de komende Roparun weer gaan beleven!

0
0
0
s2sdefault

Het bloed kruipt waar het niet gaan kan!

Na 2013 toch weer een. De zevende.

Voor mij staat Roparun als een huis. Het is een organisatie die opkomt voor mensen met kanker die veelal uitbehandeld zijn. Het is voor degene met kanker en diens directe omgeving een hele emotionele periode waarin men continu aan het zoeken is. Van strijd dan wel berusting en alles daar tussen in. Zaak is dat we hen steunen en ondersteunen waar we kunnen. Helaas komt iedereen daar mee in aanraking; kennen we mensen dan wel hebben we ze gekend en dan is het toch wel heel mooi dat er mede door de Roparun toch nog wensen kunnen worden vervuld waar we met een glimlach een dierbare warme herinnering aan overhouden.

Dit van dichtbij hebbende meegemaakt merk ik dat het juist zo goed is dat met dit Ropavirus nog veel meer andere mensen worden besmet.

We zijn zonder elkaar weinig waard. Het met elkaar een teamprestatie doen is juist zo kenmerkend voor de Roparun en daarom wil ik graag opnieuw mijn steentje eraan bijdragen.

0
0
0
s2sdefault

Hallo, ik ben Yvonne van der Helm. Ik ben een trotse moeder van 3 kinderen én vrouw van Randolf Broer.
Een gezond leven leiden is mij met de paplepel ingegeven. Als kind gingen wij met het gezin in het weekend hardlopen bij een hardloopvereniging. Sinds 2013 ben ik als loper betrokken bij de Roparun en geniet ieder jaar weer van dit fantastische evenement. Ik voel mij iedere dag een geluksvogel omdat ik gezond ben. Het besef dat je gezondheid plotseling kan veranderen en je leven over hoop kan gooien, is het dubbel en dwars waard om voor je medemens iets te doen om het leven te verlichten als deze ondragelijk wordt.
Ik voel mij daarom zeer vereerd dat ik deel uit mag maken van Steamwork en zo mijn steentje bij kan dragen voor het goede doel. Ik hoop dat ons team het komende jaar weer een mooi bedrag kan opbrengen. Ik ga er voor, jij ook?

0
0
0
s2sdefault

Mis dit niet

LET OP

DONEER met je mobiel!

sms ROPARUN293 naar 4333
Steun Roparun en doneer €3,- met je mobiel!

De opbrengsten

€ 70025 2016
€ 22230 2017
€ 27027,08 2018
€ 1000 2019
  • € 80000
  • € 70000
  • € 60000
  • € 50000
  • € 40000
  • € 30000
  • € 20000
  • € 10000
  • € 0