Zorg aan mensen met kanker

Hoi, ik ben Andre de Ruijter. Twee jaar geleden ben ik voor de eerste keer meegeweest met de Roparun, wat een hele mooie ervaring is geworden. Vorig jaar weer meegedaan, wederom uit Parijs, ook weer een schitterende run geweest. En dit jaar ga ik er ook weer voor, nu vanuit Hamburg wat weer een nieuwe uitdaging geeft. Mijn functie als camperchauffeur zal ook dit jaar weer zo zijn, wat mij prima bevalt. We gaan er met elkaar weer een mooie run van maken!

0
0
0
s2sdefault

Mijn naam is Annelies van Dorp en in 2018 loop ik voor de 4e keer mee. Ik ben de gelukkige moeder van 2 dochters en 2 zoons, advocaat en lid en secretaris van atletiekvereniging Gouda. Ook ben ik een fanatieke hardloper, zo heb ik dit jaar voor de 2e keer meegedaan aan de marathon van Rotterdam.

Hardlopen is heel goed te combineren met een goed doel. Daarom zet ik mij graag in voor de Roparun. Veel mensen worden geconfronteerd met kanker en ik gun hen van harte een zo optimaal mogelijk (na)zorg. Met het meedoen aan de Roparun en een bijdrage te leveren aan diverse acties, wil ik graag opnieuw mijn steentje hieraan bijdragen.

0
0
0
s2sdefault

Mijn naam is Arjan Holster, 56jaar en chauffeur in dit team

Wat een geweldig evenement is die Roparun toch elk jaar weer. Dit jaar ga ik alweer voor de 10e keer mee, wat mij een super trots gevoel geeft. De eerste 5 jaar als loper en nu als chauffeur bij team 293 Steamwork. Het hele jaar zijn we bezig met diverse acties om geld bijeen te verzamelen voor mensen met kanker, om de laatste fase van het leven een beetje dragelijker te maken. Ook van dichtbij heb ik meegemaakt wat bijvoorbeeld een hospice voor een patiënt en zijn/haar familie kan betekenen. Het passeren van de Daniël de Hoed kliniek is elk jaar weer een emotioneel moment dat je beseft dat het heel fijn is om je medemens die niet kan sporten zo te helpen. We gaan er weer voor met die al die duizenden vrijwilligers; op voor het goede doel, hopelijk met uw steun!

0
0
0
s2sdefault

Hoi, mijn naam is Bianca. Ik ben getrouwd met Serge en ik ben de trotse moeder van twee mooie dochters, Judith en Naomi. Het is voor mij een kwestie van gevoel in combinatie met het enthousiasme van team Steamwork, waardoor ik de keuze heb gemaakt om me in te zetten voor dit goede doel, de Roparun. De stichting Roparun zet zich in voor zorg aan mensen bij wie de diagnose kanker is vastgesteld. Ik hoop dat wij als team Steamwork ook dit jaar weer veel geld bij elkaar gaan verzamelen door de vele sponsorevenementen en acties die we als team organiseren. Ik lever hier graag mijn steentje aan bij. Organiseren en regelen is mijn dagelijkse werk en ik vind het fijn om het mensen naar de zin te maken. Het moet dus ook dit jaar weer goed komen met mijn inspanningen bij team Steamwork en voor de Roparun!

0
0
0
s2sdefault
k ben Corina Nederlof, 50 jaar en 3 dagen als het startschot op 19 mei 2018 klinkt. Sinds 2012 helemaal gelukkig met Ed. Moeder van 2 geweldige dochters (Tessa en Kirsten) en verliefd op mijn kleinzoon van 4 (Jayvano). In het dagelijks leven ben ik verzekeringsadviseur bij Boskalis.
 
In 2017 ben ik op laatste nippertje toegevoegd aan het team, waar mijn broers Robert en Dick al een paar jaar onderdeel van zijn. Het is onbeschrijfelijk wat meedoen met je doet. De emoties bij de start, het gevoel van 'samen' tijdens de run, de tranen als je langs de Daniel den Hoedt loopt en uiteindelijk de ontlading op de Coolsingel. Wat een ervaring! 
 
Het camperteam bestaat uit een chauffeur, 2 fyio's en een 'kokkie'. Als de lopers en fietsers worden afgewisseld zorgen wij dat ze een maaltijd en een massage krijgen, waarna ze naar de andere camper gaan waar even kunnen slapen.  Als zij vertrekken, hebben wij tijd om anderhalf uur te slapen, de camper in te pakken en naar de volgende stop te rijden om de camper slaapklaar te maken voor het volgende team. Die duiken bij aankomst snel in bed en met een beetje geluk kunnen ze 2 uur slapen voordat wij ze weer wekken. Koffie of thee en iets eetbaars erbij, voorraad voor onderweg weer aangevuld waarna we ze onder luid gejuich uitzwaaien en het aankomende team vol enthousiasme begroeten. Bijzonder om te merken dat je op adrenaline heel lang door kunt zonder al te veel slaap (zo'n 7 uur van de 56) ... totdat je thuis bent en niet eens meer kunt eten.
 
Vanaf minuut 1 wist ik dat 2017 de eerste, maar zeker niet de laatste keer zou zijn.Dit jaar helaas zonder mijn broer Robert,maar hij heeft een geweldige vervangster in mijn zusje Diana. Want om dit samen met mijn broer en zus te doen maakt het extra bijzonder. 
 
Wat mooi dat we dit met elkaar kunnen doen met als doel zoveel mogelijk geld bij elkaar te halen om 'leven aan de dagen toe te voegen' van mensen met kanker'. We kennen allemaal wel iemand die deze ziekte heeft (gehad). Bij ons de schrik toen mijn moeder afgelopen voor de 2e keer werd geconfronteerd met borstkanker, maar ook deze keer lijkt het goed af te lopen. Het kan ook anders lopen en dan is alle steun en zorg noodzaak. 
Op diverse manieren proberen we zo veel mogelijk geld bij elkaar te halen om die spaarpot voor de Roparun te vullen. Ik wil dan ook iedereen die een bijdrage heeft geleverd bedanken. Want zonder donateurs/sponsors zijn we nergens.
0
0
0
s2sdefault

Ik ben Dick Nederlof, ongeveer 50 jaar en al bijna 25 jaar getrouwd met Agnes. 
Wij zijn de ouders van de 2 leukste kinderen van deze wereld (Chantal 22 en Michel 19). In maart ben ik voorlopig als laatste aan dit enthousiaste team toegevoegd. 
Enkele jaren terug ben ik al eens bezig geweest om samen met wat kennissen een roparunteam op te richten, dat is er toen helaas niet van gekomen. 
Nu krijg ik plotseling toch de kans om 2 van mijn grootste uitdagingen waar te maken. Het lopen van een halve marathon en het belangrijkste natuurlijk het meedoen aan de roparun om zodoende aan klein steentje, laten we hopen dat door alle acties dit een grote steen wordt, bij te dragen aan deze nog steeds ongelijke strijd. 
Dit wordt mijn eerste roparun, maar zeker niet mijn laatste.

 

"Leven toevoegen aan de dagen, waar vaak geen dagen meer kunnen worden toegevoegd
aan het leven".

0
0
0
s2sdefault

Ik ben Hans Emmen, loper van het eerste uur van Team 293 Steamwork. Getrouwd met Marja en heb drie fantastische kids: Yannick, Brian en Rifka.
Dit wordt inmiddels het 7e jaar dat we starten en weer terug naar het vertrouwde Parijs. In de afgelopen 6 edities hebben we al ruim € 210.000 mogen ophalen voor de Stichting Roparun.

Ook dit jaar gaan we in de aanloop naar de Roparun weer veel acties doen, Spinningmarathon, sponsorlopen, een WOD, lotenverkoop en de kilometeractie.

Waarom meedoen?
Naast de sportieve uitdaging geldt natuurlijk het cliché “iedereen kent wel iemand met”. Gelukkig voor mij nog niet in mijn directe omgeving. Maar binnen het team zijn er al teveel familieleden en vrienden weggevallen aan deze ziekte.

Ik ben trots om deel te mogen uitmaken van dit team.

0
0
0
s2sdefault

Ik ben Irma Slingerland, 30 jaar en werkzaam als sportfysiotherapeut in Waddinxveen. Dit jaar mag ik voor de 2e maal deelnemen aan de Roparun met dit geweldige team.
“Leven toevoegen aan de dagen, waar vaak geen dagen meer kunnen worden toegevoegd aan het leven”. Mooier kan het niet gezegd worden.

Ik kijk uit naar het evenement en hoop dat we zo als team ons steentje kunnen bijdragen.

0
0
0
s2sdefault

Ik ben Jaap de Jager en zal dit jaar voor de vijfde keer als fietser deelnemen aan de Roparun. Ben getrouwd met Annelies de jager en samen hebben we twee kids. Aniek van 10 jaar en Jasper van 7 jaar. Ook dit jaar hoop ik ze in Rotterdam weer in de armen te sluiten. Meedoen aan de Roparun 2018 was voor mij geen vraag, maar een zekerheid!

We hopen als team dit jaar weer een mooi bedrag te kunnen doneren en ook voor de editie 2019 zijn we al volop bezig!

“Leven toevoegen aan de dagen, waar vaak geen dagen meer kunnen worden toegevoegd aan het leven”

0
0
0
s2sdefault

Ik ben Jolanda Ehlert, moeder van 2 prachtige dochters. Ik doe dit jaar voor de 4de keer mee met de Roparun, de tweede keer met dit team. Mijn taak is om 48 uur de lopers en fietsers te begeleiden als fysiotherapeut. Meedoen met de Roparun is iedere keer weer een prachtige ervaring. Ik heb er dan ook enorm veel zin in om weer met dit super gezellige en gemotiveerde team in Parijs te starten.

In mijn dagelijkse leven werk ik als oncologie fysiotherapeut. Ook tijdens mijn werk probeer ik leven toe te voegen aan dagen. En dat is precies het motto van de Roparun.

0
0
0
s2sdefault
Mijn naam is jos de groot. 29 jaar oud. Bijna afgestudeerde fysiotherapeut. Ik heb hiervoor ook mijn werktuigbouwkunde diploma gehaald. Werk al 13 jaar met plezier in een verzorgingshuis in hardinxveld zowel in de keuken maar voornamelijk in de technische dienst. 
 
Verder ben ik gek op watersporten, en varen en alles wat op en rond het water gebeurd. Tevens ben ik 2 avonden en de zaterdagen te vinden op de plaatselijke korfbal club HKC waar ik mijn nodige ervaring op doe tijdens de medische begeleiding (fysio) van de selectie. 
Bij deze zelfde club heeft Dick nederlof van team steamwork mij ook benaderd en enthousiast gemaakt om dit jaar mee te gaan met de roparun. Ik heb er erg veel zin in!
 
0
0
0
s2sdefault

Hallo, ik ben Manfred Talle, getrouwd met Jolanda en samen hebben we drie kinderen.Dit jaar wordt mijn tweede Roparun en mijn eerste keer vanuit Parijs. Zeker na mijn eerste Roparun vanuit Hamburg ben ik alleen nog maar enthousiaster geworden om mij in te zetten voor het team Steamwork en hiermee voor de Roparun. Als chauffeur hou ik me actief bezig met de voorbereiding en planning van de Route. Daarnaast organiseer ik verschillende activiteiten om de Roparun pot te vullen. De samenwerking en betrokkenheid van het gehele team motiveert en stimuleert enorm. Het geeft een goed gevoel als je iets extra kan betekenen voor de samenleving en in dit geval voor mensen die getroffen zijn door Kanker. Zeker als je ziet welke impact deze ziekte heeft op de patient, als mede ook op de omgeving van deze mensen. 

0
0
0
s2sdefault

Ik ben Mark Zorgman. Ben werkzaam als docent Lichamelijk Opvoeding op de GSG Leo Vroman te Gouda. Door een sponsorloop in 2016 ben in geïnspireerd geraakt door dit team en de Roparun. Dit is dus mijn tweede jaar. Vorig jaar vanuit Hamburg nu vanuit de stad van de liefde: Parijs!

0
0
0
s2sdefault

25 verschillende mensen met 25 verschillende karakters maar met 1 gezamenlijk doel...de 25e editie van de ROPARUN 2016.
Niet geheel zonder trots staan we met STEAMWORK team 293 aan de vooravond van ons 1e lustrum. Het is ons gegund om voor de 5e keer mee te kunnen en mogen doen aan dit onbeschrijfelijke evenement om zodoende geld binnen te halen voor de palliatieve zorg voor mensen met kanker. 9 lopers (Linda, Yvonne, Annelies, Natascha, Niels, Mark, Sander, Hans en Piet), 6 chauffeurs (Bianca, Wim, Rob, Dirk, André en Serge), 5 fietsers (Nienke, Randolf, Robert, Robert, Jaap), 3 masseurs (Freek, Sander en Wilco) en 2 verzorgers (Bianca en Ilse) gaan de uitdaging weer aan om, met elkaars hulp, de 520 km tellende estafetterit vanuit Parijs naar Rotterdam te volbrengen. Met elkaars hulp? Jazeker! Als ervaringsdeskundigen kunnen wij u garanderen dat de één dus echt niet zonder de ander kan. En dàt is nu juist het mooie van dit event. Je bent zo afhankelijk van elkaar en moet volledig op elkaar kunnen vertrouwen om deze tocht tot een goed eind te volbrengen. Dit kost bloed, zweet en tranen.
Bloed van de kapot gelopen blaren, doorgezeten billen en de van vermoeidheid met bloed doorlopen ogen. Zweet van alle inspanningen en 'tijdsdruk stress', en tranen. Tranen van emotie, tranen van geluk, tranen van dankbaarheid, ieder jaar weer vloeien ze rijkelijk. Zijn jullie daar na 4 keer zo onderhand niet aan gewend? NEE! De ROPARUN went NOOIT!! Waarom? Sorry, dat kunnen we u helaas niet uitleggen; dat is een beleving. Een beleving die we geen van allen zouden willen missen en wanneer u zelf de kans hebt om mee te gaan zullen alle 25 leden van STEAMWORK team 293 volmondig zeggen: 'DOEN'! Meedoen met de ROPARUN verrijkt je leven en...dat van een ander. Die ander die in het laatste stadium is beland van die vreselijke ziekte kanker. Die ander willen wij door onze inzet een zo comfortabel mogelijke laatste levensfase bezorgen. Die ander die ook zo afhankelijk is. Afhankelijk van ons, maar vooral ook afhankelijk van u! Steun ons, dan steunt u ook 'die ander' !! Alvast onze welgemeende dank.
Piet.

0
0
0
s2sdefault

DONEER met je mobiel!

sms ROPARUN293 naar 4333
Steun Roparun en doneer €3,- met je mobiel!

De opbrengsten

€ 70025 2016
€ 22230 2017
€ 27027,08 2018
€ 12647 2019
  • € 80000
  • € 70000
  • € 60000
  • € 50000
  • € 40000
  • € 30000
  • € 20000
  • € 10000
  • € 0